Het nieuwe regeerakkoord

 


Ik ga tegen zere benen schoppen dus alleen lezen als je mij al 40 jaar door en door kent. De rest: snel wegwezen.
Ik ben in dubio over de maatregelen van het nieuwe kabinet.
Ja. Echt.
1) Ik ben 100% tegen het capitalisme, vgm dé oorzaak van het gros van de ellende op onze aardkloot, geopolitiek en milieugerelateerd. Het is een nieuwe vorm van kolonisatie. Ik ben voor "degrowth". (Capitalisme is niet het MKB hé. Capitalisme is gedreven door groei, het MKB niet).
2) Met name de fauna moet het ontgelden. Door de explosieve toename van droogtes in Afrika vluchten niet enkel de mensen maar ook de dieren. In grote gedeeltes groeit geen gras meer, dus worden bijv. prooien schaars, wat de roofdieren naar het zuidelijkste punt toe drijft. Ze stuiten daar op hekken. In India sterven de wilde olifanten af bij gebrek aan onontgonnen land. In ons land keldert de insektenpopulatie. Etc.
3) ik ben een trouw lid van de Partij voor de Dieren. Sinds de oprichting.
Je zou dus zeggen dat ik tegen het regeerakkoord ben.
Maar:
1) Hoe ik ook de huidige crisis bekijk: de mens is de oorzaak. De mens ís capitocelenisch (aanjager van het capitaloceen). Een rupsje nooit genoeg.
Ergo: minder minder minder mensen.
Het tegenargument is steevast: ja, maar alleen "Het Westen" vervuilt. Klopt. Het goede nieuws: de Westerse mens sterft vanzelf uit. Alleen het wordt steeds aangevuld met migratie. Van mensen die eerst niet vervuilend bezig waren maar nu opeens wel.
2) De mensensmokkelaarsbedrijfstak werkt met migratiewijzers: welke landen zijn het aantrekkelijkst als afzetmarkt voor hun product (hoogste GNP, minst strenge immigratiebeleid etc)
Dus ergens heeft Wilders gelijk: hoe minder immigratie hoe minder mensen.
Ook al richt hij zijn pijlen op de verkeerde groep (asielzoekers, arme schatten die niets te zoeken hebben in deze problematiek wegens nietszeggende aantallen), dan nog zou dat Nederland laten zakken op de lijst van winstgevende afzetmarkt voor de immigratieboeren.
Alleen: hij regeert met de VVD, en die gaat zijn aanvoer van goedkope arbeidskrachten en zijn in stand houden van vervuilende bedrijfstakken nooit opgeven. Dus de GNP gaat niet omlaag, Nederland blijft in de top van de migratiewijzer.
Het beleid van de VVD was echt niet voor natuur, maar voor growth. 10 j geleden zei ik al: ze zullen de boeren zo kwaad maken dat het volk ze zullen uitkotsen. Want het gaat om grond. De VVD wil die grond volbouwen. Natuurliefhebbers zijn (iedereen is) tegen de boeren omdat ze denken dat op hun land natuur zal komen.
Schiphol daarentegen, wordt stiekem geholpen.
WAT IK ZOU DOEN, al ik Queen of the World was:
1) Degrowth in het Westen. Schaf reclame af, maak mode not done, ook die van reizen, ontmoedig consumptie. Bijt door de zure appel. Ga terug naar de levensstandaard van pakweg de jaren 70/80/90. Zo rampzalig was het toen niet. Groei is exponentieel van aard (groei groeit op groei). Het móet stoppen. Het gaat pijn doen, maar het moet. Anders wordt het leven pas echt kut, en vooral: wij sleuren de dieren massaal met ons mee in ons val. En dáár gaat het mij om. Ik heb de mens opgegeven.
2) Het hele monetaire systeem moet op de schop. Degradeer winst als motor van de economie. Maak beleidmakers persoonlijk aansprakelijk. Reken ecoschade mee. Etc! (Vraag degrowth experts hoe dat verder moet).
2) Growth in het Zuiden. Zorg dat arme landen hun producten op de Westerse markten kunnen verkopen, investeer in bedrijven ter plekke, en niet die van het Westen. Help jongeren daar aan een toekomst. Verhoging van de levensstandaard zorgt binnen 1 generatie voor afname van bevolkingsgroei.
3) Help onderwijs voor meisjes in arme landen. Onderwezen vrouwen denken 2 keer na voordat ze zich als broedmachines laten misbruiken.
4) Verbied religies om fokpropaganda te voeren.
5) Heroverweeg medische behandelingsprotocollen bij 85-plussers. Wij hoeven niet allemaal 100 te worden, zeker niet als je laatste jaren in het teken staan van ziekenhuisbezoeken en afgrijselijke therapieën. En zeker niet als dat ten koste gaat van de jonge generatie en (enkel) ten bate van de farmaceutische industrie.
6) Voer een echt sociaal beleid, zonder de VVD dus. Mét asiel, zonder arbeidsmigratie. Laat de bevolking krimpen. Voer basisinkomen en ziekenfonds in. Maak huren weer echt betaalbaar. Dan hoeven inkomens niet zo snel te groeien.
Of doe HELEMAAL NIETS MEER. Mens, trek je terug, en stop met DOEN.

Comments